ریزش مو یکی از بزرگترین دغدغه های هر انسانی است، چرا که طاسی، کم شدن مو و ریزش مو مستقیما بر روی زیبایی چهره فرد تاثیر می گذارد و در بسیاری از مواقع ناخوشایند است. اما چیزی که مهم است و باید بیشتر به آن پرداخت علل ریزش مو، شناخت آن و درمان مناسب برای آن می باشد. اگر فرد علت ریزش موی خود را به واسطه یک متخصص تشخیص دهد رسیدن به راهکار درست و اصولی برای برطرف کردن ریزش مو نیز سهل می شود.
عوامل تاثیر گذار بر ریزش مو
پایه های مو، فولیکول نام دارند که تغذیه رسانی به آنها به واسطه رگ های خونی انجام می شود. در حالت طبیعی و نرمال همه ما می دانیم که ریزش ۱۰۰ تار مو در روز کاملا طبیعی است، اما افزایش ریزش مو می تواند نشان دهنده یک یا چند مشکل در بدن باشد که می تواند عواملی مانند تغذیه ناسالم، رژیم های غیر اصولی، مشکلات هورمونی، ژن های ژنتیکی، استفاده از دارو، پرتو درمانی، شیمی درمانی، کمبود مواد مغذی، اضطراب و استرس، تغییرات هورمونی و استفاده از محصولات نامناسب باشند.
مهمترین عوامل ریزش مو چیست؟
در ادامه با مهمترین عوامل ریزش مو بیشتر آشنا می شویم:
1- چربی کف سر: افزایش ترشحات غدد سبوم در کف سر منجر به چرب شدن بیش از حد کف سر شده و چون ریشه مو در معرض چربی کف سر قرار می گیرد سست شده و ریزش مو بوجود می آید. راهکار ساده و دست یافتنی این مشکل استفاده از شامپو مخصوص موهای چرب می باشد.
2- عوامل ژنتیکی: ژنتیک یکی از مهم ترین و اصلی ترین فاکتورهای مشخص الگوی رفتاری بدن ماست و قابل پیش بینی است. در بسیاری از موارد کسانی که در ژنتیک خود طاسی یا کم مویی را دارند به مرور و با افزایش سن موهای خود را از دست می دهند. اما الگوی رفتاری بدن این افراد قابل تشخیص بوده و می توان با استفاده از محصولات مناسب و روش های درمانی منع کننده ریزش را به تعویق انداخت و فرد دیرتر دچار طاسی شود یا اصلاَ دچار نشود.
3- تغییرات هورمونی: یکی دیگر از عوامل مهم در ریزش مو تغییرات هورمونی است. این تغییرات ممکن است دوره ای یا همیشگی باشد مانند بارداری، زایمان، دوران یائسگی یا دوران قاعدگی، اما مهم ترین آنها ترشحات غده تیروئید می باشد. فرد در بازه تغییرات هورمونی ممکن است ریزش داشته باشد، اما پس از آن دوره ریزش فرد کمتر یا قطع می شود. اما در بیشتر مواقع در بازه زمانی تغییرات هورمونی ریزش وجود دارد.
4- عوارض جانبی بعضی داروها: عوارض جانبی بعضی از داروها، ریزش مو است. اما چون با سلامت فرد در ارتباط است نمی توان دارو رو قطع یا با داروی دیگری جایگزین کرد. برای مثال عوارض جانبی داروهای سرطان، افسردگی، آرتریت، نقرس، مشکلات قلبی و عروقی و فشار خون بالا در این دسته جای دارند.
5- استرس و اضطراب: یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر ریزش موها و مکانیزم کل بدن اضطراب و استرس می باشد. این ۲ کلمه که بار منفی زیادی را با خود به همراه دارند باعث ایجاد تنش در ساختار بدن شده و بدلیل شوک فیزیکی با احساسی که در بدن بوجود می آید، فرد دچار ریزش مو می گردد یا اینکه تارهای موی وی اول نازک شده و بعد ریزش پیدا می کند. اما این علت ریزش که جزء مهم ترین هاست آسانترین روش درمان را نیز به همراه دارد و قابل درمان ترین علت ریزش مو می باشد.
6- کمبود پروتئین: عدم دریافت کافی پروتئین در بدن آسیب های فیزیکی به سلامتی بدن می رساند و در بعضی مواقع باعث ریزش مو می شود، اما با دریافت کافی پروتئین قابل درمان است.
7- کم خونی یا فقر آهن: بسیاری از افراد که موهای نازک و شکننده ای دارند عموما دچار کمبود آهن یا فقر آهن هستند. یکی از ابتدایی ترین پارامترهایی که در بررسی ریزش مو باید مورد توجه قرار گیرد فقر آهن یا کم خونی می باشد، چرا که اصلی ترین آسیب کم خونی ریزش مو است. خون موجود در بدن فاقد گلبول قرمز است و به همین دلیل اکسیژن کافی به سلول های بدن از جمله فولیکول مو نمی رسد و چون مقدار زیادی اکسیژن از بین می رود موها دچار ریزش می شوند. در اینجا استفاده از مکمل ها و داروهای مناسب برای برطرف کردن کم خونی کاملا کارساز است.
8- کم کاری تیروئید: مسئولیت غده تیروئید در بدن ترشح هورمون های تیروئید لازم برای رشد مو در بدن و سر می باشد. زمانی که تیروئید کافی در بدن تولید نمی شود رشد مو، ابرو، مژه و پوست سر تیز تحت تاثیر این کمبود قرار می گیرند و زمانی که با تشخیص درست سطح هورمون به حالت طبیعی برگردد از ریزش مو جلوگیری می شود.
9- التهاب در سر: زمانی که پوست سر ملتهب و زخم باشد فولیکول های مو نیز دچار التهاب شده و رشد مو متوقف می گردد و پس از آن ریزش ایجاد می شود. شایع ترین عفونت ها، عفونت های قارچی است که در بافت مرده مو زندگی می کند و به سرعت در همه جای سر پخش می شود و تشخیص و درمان آن بسیار راحت است.
10- شیمی درمانی و پرتودرمانی: درمان بواسطه شیمی درمانی و پرتو درمانی براساس حمله به سلول هایی است که به سرعت بازسازی و تکثیر می شوند و چون مو نیز جز این دسته از سلول هاست ریزش مو بوجود می آید.
11- بارداری و زایمان: ضخامت و تراکم موهای بانوان در بارداری افزایش می یابد. سطح هورمون ها بالا می رود و این هورمون ها موها راحفظ می کنند اما زمانی که زایمان اتفاق می افتد سطح هورمون ها به سطح طبیعی خود باز می گردند به همین علت مو به سرعت دچار ریزش می شود.
راه های جلوگیری از ریزش مو:
راهکارهای بسیاری برای درمان ریزش مو وجود دارد که با تغییر لایف استایل یا همان سبک زندگی، می توان سلامت را به موهای خود بازگرداند.
مهم ترین راهکارهای پیشگیری از ریزش مو:
- عدم استفاده از وسایل با حرارت بالا
- استفاده از محصولات مراقبتی مناسب مو
- شانه زنی مناسب موی سر
- استفاده از مکمل های غذایی و دارویی مناسب
- ماساژ دادن پوست سر و بالا بردن جریان خون
- کنترل بر اضطراب و استرس
- رژیم غذایی سالم
پیشنهاد آقای رنگ مو
آقای رنگ مو با توجه به تجربیات خود در چندین سال گذشته و بررسی انواع محصولات ضد ریزش، برترین محصولات را انتخاب کرده و به مشتریان خود ارائه می دهد، شما می توانید با انتخاب هر کدام از این محصولات سلامت را به موهای خود بازگردانید و شاهد تقویت موهایتان و همچنین رشد مجدد موهای خود باشید. شما قبل از سفارش این محصولات می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و در خصوص این محصولات توضیحات لازم را دریافت کنید و بعد اقدام به خرید کنید. برای خرید محصولات ضد ریزش آقای رنگ مو می توانید از لینکهای زیر استفاده کنید.